1324: A murit exploratorul Marco Polo.

1823: S-a născut antropologul, biologul și exploratorul Alfred Russel Wallace, cunoscut pentru prezentarea independentă a unei teorii a selecției naturale, ceea ce l-a făcut pe Darwin să publice propria sa teorie evoluționistă.

1889: Herman Hollerith patentează prima mașină de calculat.

1940: În marea Britanie se raționalizează mâncarea, distribuindu-se cupoane pentru slănină, unt și zahăr. La scurt timp, se raționalizează și ceaiul, dulceața, biscuiții, brânzeturile, ouăle, laptele și fructele conservate. Urmează, odată cu continuarea războiului, și alte produse, alimentare și nealimentare: carnea, benzina, îmbrăcămintea, chiar și săpunul.

1942: S-a născut matematicianul și fizicianul Stephen Hawking, profesor la Universitatea Cambridge. „Nici un om de știință, de la Einstein încoace, n-a stârnit într-atât imaginația și n-a atras simpatia a zeci de milioane de oameni din lume, cum a făcut-o Hawking”, spunea despre el Michio Kaku, profesor de fizică la City University din New York. Faima lui Hawking i-a adus-o îndeosebi best-seller-ul O scurtă istorie a timpului: de la Big Bang la găurile negre, publicată în 1988. Cartea s-a vândut în peste zece milioane de exemplare, și a inspirat documentarul realizat de Errol Morris:

1947: S-a născut David Bowie.

1958: Bobby Fischer câștigă, la 14 ani, primul său titlu de campion al Statelor Unite. Succesul puștiului din New York a fost considerat un miracol.