1822: S-a născut arhitecul Carol Benesch. Benesch a terminat Arhitectura la Viena și, la scurt timp după aceea, a fost invitat de principele Nicolae Bibescu-Brâncoveanu să lucreze în Țara Românească. Silezianul a acceptat și a devenit apoi, unul dintre marii arhitecți ai Bucureștiului. Benesch fost membru fondator și primul vicepreședinte al Societății Arhitecților din România (1891-1892), iar în 1865 este numit arhitect-șef al orașului București. Lucrări semnificative: Castelul Peleș, Catedrala Sfântul Iosif, Biserica Domnița Bălașa, Azilul Elena Doamna și Spitalul Brâncovenesc din București; Catedrala Sfinții Petru și Pavel din Constanța.

1823: S-a născut Friedrich von Esmarch, una dintre cele mai importante nume în chirurgia militară și autorul unui ghid  de referință cu sfaturi despre bandaje de prim-ajutor și intervenții chirurgicale pe câmpul de luptă.

1829: S-a născut biologul și etnologul sas Franz Friedrich Fronius.

1890: S-a născut scriitorul și jurnalistul Karel Capek, primul care a folosit, în RUR , cuvântul robot.

1944: S-a născut chitaristul Jimmy Page (Led Zeppelin).

1950: S-a născut geneticianul Alec Jeffreys, inventatorul amprentării ADN, metodă folosită în știința medico-legală: în munca detectivilor, în testele de paternitate ș.a.

1979: ARO Câmpulung a produs primele loturi de autoturisme româneşti de teren, dotate cu motoare Diesel de 60 CP.