Cinci mașini Google, dotate cu cea mai recentă versiune de cameră pentru imagini la 360o, vor străbate luna aceasta România, pentru a actualiza imaginile disponibile pe Google Maps Street View. Acțiunea se va concentra pe cele mai importante orașe și zonele adiacente acestora: București și Ilfov, Brașov și Valea Prahovei, Constanța și litoralul Mării Negre, Iași, Piatra Neamț, Cluj, Târgu Jiu, Timișoara și Arad. Mai multe informații despre unde se află mașinile și ce zone vor acoperi, puteți găsi aici.

Alături de mașini, echipele Street View vor folosi și dispozitivul trekker, folosit în 31 de orașe, pentru fotografierea trotuarelor, zonelor pietonale, parcurilor și altor obiective publice unde mașinile nu au acces.

Street View este un serviciu oferit de Google Maps, fiind disponibil în mai mult de 85 de țări, inclusiv în Arctica și Antarctica. Serviciul este disponibil și în Google Earth și aplicația Google Maps pentru telefoanele mobile. În România, serviciul este disponibil din 2010, când au fost publicate pe Google Maps, primele imagini din cele mai importante orașe. Acoperirea la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012, când au fost preluate imagini de pe 40 000 de km de drumuri, 39 de orașe și sute de obiective turistice.

Extinderea Street View în România a continuat cu actualizarea imaginilor din marile orașe, cărora li s-au adăugat mai multe obiective turistice: Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal sau imagini cu Dunărea. Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a fost vara trecută, când au fost preluate imagini de pe șoselele și drumurile care leagă localitățile. Tot anul trecut, au fost fotografiate peste 1500 de kilometri de canale și drumuri din Delta Dunării.