Un server cloud poate fi o opțiune excelentă pentru un individ, un grup sau o companie. Există multe motive pentru care un cloud public este util  şi reprezintă  o opțiune bună pentru utilizatori. Unul dintre motivele pentru care un cloud public este atât de practic, este acela că permite unei companii sau unui grup să aibă acces la o întreagă lume de informații partajate, fără a fi nevoie să utilizeze vreun fel de echipament hardware şi/sau server.

Atâta timp cât cloudul este găzduit corespunzător și bine stabilit, compania nu va avea probleme în accesarea acestuia.

Private Cloud

Cunoscut şi sub denumirea de „Enterprise Cloud”, acest tip de găzduire în Cloud este bazat pe un intranet al companiei, pe un data center găzduit intern, sau găzduit de către un furnizor.

CARACTERISTICI

 • SCALABIL: Niveluri ridicate de utilizare, atât prin virtualizare, cât şi prin mărimea data-centerelor
 • ACCESIBIL: Clienţii IT pot să se aprovizioneze singuri.
 • ELASTIC: Aparenţa unei capacităţi infinite, la cerere
 • PARTAJAT: Încărcarea este multiplexată, iar capacitatea este impărţită
 • CONSUM MĂSURAT: Posibilitatea de a plăti pentru utilizare, fără angajare de plată. Utilizatorii cloud vor ajunge să economisească bani și timp, în loc să fie nevoiţi să cumpere servere și să găzduiasca spațiu, pur și simplu fac un upgrade și plătesc un pic mai mult pentru spațiul de stocare în cloud.
 • SECURIZAT: Medii dedicate și sigure ce asigură păstrarea și confidențialitatea datelor dvs, iar acestea nu pot fi accesate de către alte organizații.

Public Cloud

În cazul în care alegeți un server cloud public pentru stocarea datelor dumneavoastră, trebuie să aveți în vedere faptul că acestea vor fi sub găzduirea, intreținerea și managementului unui furnizor denumit şi service provider. Așadar, pierdeți controlul datelor, intrucât acestea nu sunt găzduite intern, ci extern.

Deși costurile sunt considerabil mai mici, acest tip de soluție nu este tocmai securizată, tocmai din prisma faptului că protecţia datelor dvs. este asigurată de către furnizorul de servicii şi nu de dvs.

CARACTERISTICI

 • Nu sunt necesare investiții pentru implementarea și întreținerea infrastructurii IT.
 • Vizibilitatea și controlul asupra infrastructurii este scazută, spre deosebire de cloud-ul privat unde controlul asupra acesteia este deținut de dumneavoastră.
 • Costul total al proprietății (TCO) poate crește exponențial atunci când vorbim despre utilizarea acestuia la o scară largă, în special pentru companiile de dimensiuni medii și mari.
 • Reprezintă un target uşor de atins, specific hackerilor. Cu un astfel de cloud, datele dvs. sunt mai expuse acestui risc, chiar dacă atacurile cibernetice nu vă vizează în mod specific.
 • Flexibilitate limitată în configuraţie şi securitate.

Cloude vine în ajutorul tuturor celor aflaţi la început de drum.

Contactează-ne (marketing@combridge.ro) şi află beneficiile adoptării unui cloud privat în detrimentul celui public. Păstrează-ţi datele în siguranţă.